Grote Zavel, Brussel • BE0891.667.748

Dagelijks afspraken in alle provincies

Uw Chinese vazen verkopen aan een hoge prijs

Expert in Chinese vazen

AntiekPicart is de belangrijkste aankoper in België van Chinees porselein bij particulieren. Zo kopen wij wekelijks Chinese vazen in voor Aziatische klanten. We merken hier echter een verschuiving in smaken en stijlen. Een aantal jaren terug was vooral het 19e-eeuws en het vroeg 20e-eeuws Chinees porselein populair. Tegenwoordig is de verzamelaar meer op zoek naar de oudere 18e- en 17e-eeuwse stukken. In Vlaanderen ligt laat-19e-eeuws porselein goed in de markt en doen ook Chinese vazen geïmporteerd in de jaren 70 en 80 het goed. Daarom raden we klanten aan om niet te lang te wachten met de verkoop van hun jonger porselein nu de prijzen nog hoog zijn.

Antiek Picart is uw specialist in de aankoop van Chinese vazen. Dankzij ons uitgebreide, internationale klantenbestand kunnen wij een hoge prijs betalen voor uw Chinese vazen.

Schatten op zolder

Veel Vlamingen kochten in de jaren 60, 70 en 80 Chinese vazen zodat ze hun vensterbank konden decoreren met een pronkstuk. Door interieurverandering, erfenis of verandering in modetrends zijn deze Chinese vazen veelal op zolder onder het stof beland. Maar momenteel koopt het uitgebreid Aziatisch cliënteel van Antiek Picart deze Chinese vazen op aan topprijzen.

Chinese vazen naar waarde schatten

Hoe kunt u Chinese vazen herkennen? Sommige Chinese vazen hebben een stempel, andere weer niet. Bij Antiek Picart kunt u uw Chinese vazen laten schatten. Wij zijn natuurlijk ook gespecialiseerd in de aankoop van Chinese vazen.

Wilt u Chinese vazen verkopen, houd er dan zeker rekening mee dat de prijs van Chinese vazen veelal bepaald wordt door de ouderdom en de kwaliteit van beschildering. De meeste vazen die we in ons land aantreffen (apart of in duo) hebben aan de voorkant een tekening en aan de achterkant Chinese, zwarte kalligrafie. Deze vazen bestaan in verschillende modellen; van klassiek rond en rechthoekig tot zeshoekig. De meeste van deze Chinese vazen dateren van de 19e eeuw tot begin 20e eeuw.

Om de waarde te bepalen van deze Chinese vazen is het ten eerste belangrijk om te kijken of het om een aparte vaas gaat of om een koppel Chinese vazen. Een koppel Chinese vazen kunt u herkennen aan de beschilderingen in spiegelbeeld. De waarde van deze Chinese vazen kan oplopen naargelang van het model ervan. Meestal zijn dit Chinese vazen zonder stempel of met een stempel van het atelier waar ze vervaardigd zijn aan het eind van de 19e eeuw. Dergelijke Chinese vazen laten schatten en verkopen kunt u uiteraard bij Antiek Picart.

Van alle markten thuis

In de 19e eeuw zijn er ook Kantonese of Kantonese-Chinese vazen gemaakt alsook vazen in aardewerk, meer bepaald Chinese Nanking vazen.

Wij zijn ook gespecialiseerd in Chinese vazen of Chinese borden en schotels uit de 18e en 17e eeuw, afkomstig uit de Kang xi, Yongzen of Kieng Long periode. In deze periode zijn prachtige stukken gemaakt in blauw-wit decor of met een famille rose en famille verte beschildering. Sommige van deze Chinese vazen of borden, theepotten en schotels hebben een stempel, die een invloed heeft op de prijs van deze stukken.

Contacteer de expert

Heeft u een vraag over het herkennen van uw Chinese vazen of bent u benieuwd naar de waarde van uw Chinese vazen? Aarzel niet en contacteer Antiek Picart vandaag nog voor een vrijblijvende afspraak.

 • Chinese vazen verkopen
 • antieke chinese vazen
 • Chinese vazen
 • waarde chinese vazen
 • aankoop chinese vaas
 • chinese vazen
 • antieke chinese vazen
 • schatting antieke chinese vaas
 • Gratis schatting

  Gratis schatting

 • Jarenlange ervaring

  Jarenlange ervaring

 • Vrijblijvend bezoek

  Vrijblijvend bezoek aan huis

 • Correcte prijzen

  Correcte prijzen

Laat uw Chinees porselein schatten

Voor u beslist om uw Chinese vazen te verkopen, wilt u wellicht hun waarde kennen. Antiek Picart helpt u daar graag bij. Maak een afspraak met onze expert. Die komt vrijblijvend bij u thuis voor een gratis waardebepaling van uw antiek.