Hoe herken je antiek Chinees porselein?

28/02/2020 Chinees porselein

Als ervaren expert en opkoper van antiek, krijgt Antiek Picart vaak de vraag hoe u antiek Chinees porselein kan herkennen, en hoe u kan weten wanneer Chinees porselein ‘oud genoeg is’. Aan de hand van onze expertise leggen we het u even uit.

Wanneer spreken we van antiek Chinees porselein?

China heeft een rijke geschiedenis. We spreken al van antiek Chinees porselein wanneer het dateert van voor 1920. De moeilijkheid ligt in het juist herkennen hoe oud uw Chinees porselein is. Het kan misleidend zijn om uw porselein te trachten dateren aan de hand van de merktekens en stempels die u op de onderkant van uw Chinese vaas vindt. Die stempels verwijzen naar specifieke keizerlijke dynastieën, maar die kunnen evenwel in latere periodes gebruikt zijn.

Kenmerken om op te letten

Daarom is het belangrijk u niet te focussen op die markeringen. De medewerkers van Antiek Picart zijn experts die kijken naar specifieke kenmerken om de ouderdom van antiek Chinees porselein te bepalen. Wij besteden aandacht aan de bakwijze van het porselein, de glazuur en de rand aan de onderkant.

De manier waarop antiek Chinees porselein werd gebakken, verschilt immens met de bakwijze van recenter werk. Daarnaast vinden we bij antiek porselein vaak onderglazuur. Dat komt weinig voor bij jongere stukken. Zo kan u Chinees porselein dat is gemaakt na, laten we zeggen 1940 onderscheiden van antiek Chinees porselein.

Laat uw Chinees porselein vrijblijvend én gratis schatten

U heeft waarschijnlijk gemerkt dat het geen gemakkelijke opgave is om oud Chinees porselein correct te herkennen. Om zeker te zijn, doet u beter een beroep op een expert zoals Antiek Picart. We zijn al enkele generaties lang gespecialiseerd in de aankoop van allerlei Chinees porselein.

Indien u vragen heeft over het herkennen van antiek Chinees porselein, leveren we graag onze deskundige diensten. Mail ons simpelweg geheel vrijblijvend een foto van uw stuk Chinees porselein. Als uw stuk tot ons aankoopdomein behoort, nemen we graag contact met u op.

antiek Picart Hoe herken je antiek Chinees porselein chinese familie rose vaas