Grote Zavel, Brussel • BE0891.667.748

Dagelijks afspraken in alle provincies

Chinees porselein taxeren en verkopen

AntiekPicart staat al generatielang bekend als expert in Chinees porselein en andere Aziatische antiek. In België is de fascinatie voor Oosters porselein ontstaan aan het eind van de 19e eeuw. Het was toen heel modieus om in de woonkamer een vitrinekast te plaatsen vol Chinese borden, theepotten en ander Chinees porselein. Chinees porselein was bij de burgerij een teken van interesse in het Verre Oosten, exotische bestemmingen en een open wereldbeeld. Reizen was in die tijd niet vanzelfsprekend. Daarom vond men het fantastisch om een exotisch stuk porselein uit het verre China te bezitten – en ermee te kunnen uitpakken. Ook vandaag is Chinees porselein nog altijd in trek. Vooral bij ons cliënteel in China zelf stijgt de vraag naar antiek Chinees porselein.

Heeft u dus nog een oude Chinese vaas op zolder staan, laat die dan zeker schatten door onze experts. Chinese theepotten en theekopjes, kommetjes, borden, beeldjes, servies, aardewerk en vooral Chinese vazen: Chinees porselein is onze specialiteit! U kunt bij Antiek Picart terecht voor het taxeren en verkopen van al uw antiek. Onze experts komen graag bij u langs voor een vrijblijvende schatting.

Porselein?

Porselein is keramisch materiaal dat verschillende soorten klei en water met elkaar vermengt. Omdat porselein wordt gemaakt bij een hoge baktemperatuur, zijn porseleinen objecten hard en niet-poreus. Daarom heeft het geen glazuurlaagje nodig, en gebeurt glazuren alleen ter decoratie. Aardewerk lijkt op porselein, maar is minder hard en poreus, zodat het wél een glazuurlaag nodig heeft.

Toegenomen belangstelling vanuit China

De waarde van antiek Chinees porselein zit in de lift, nu de rijke Chinezen hun best doen om het porselein dat in het  westen terechtkwam terug te kopen. Vooral stukken uit de Ming-periode zijn gewild. Dit is uiterst kwalitatief porselein dat doorgaans te herkennen is aan merktekens. Er is natuurlijk ook namaak in de omloop, dat niet altijd makkelijk te onderscheiden is van origineel Ming-porselein. Naast Ming-porselein zien we ook Wanli, Kangxi en Yongzheng porselein. Onze experts hebben een geoefend oog en kunnen uw Chinees porselein feilloos taxeren.

Vrijblijvende schatting bij u thuis

Hoe gaat het taxeren van uw antiek Chinees porselein in zijn werk? Als u een snelle schatting wilt, kunt u een foto van uw Chinese theepot, servies, beeldje, kommetje of ander porselein doorsturen naar Antiek Picart. Wij geven u dan binnen de 24 uur een richtprijs door. Als u een nauwkeurigere schatting wilt, kunt u ook een vrijblijvende afpraak maken. Onze experts komen dan langs bij u thuis en kunnen uw Chinees porselein die dag zelf nog opkopen. Omdat we veel en internationale contacten hebben, kunnen wij uw Chinese antiek verkopen voor een goede prijs.

Waar letten onze experts op?

Bij het schatten van uw Chinees porselein spelen verschillende kenmerken een rol, zoals eventuele merktekens, de staat van het antieke object, de periode waarin het gemaakt is, tekeningen en het materiaal. Er is bijvoorbeeld een verschil tussen porselein en aardewerk. Porselein is doorgaans gladder, verfijnder en een beetje doorschijnend.    

Maak een afspraak

Heeft u een Chinese theepot, theekopje, beeldje, kommetje, antiek bord of ander Chinees porselein bij u thuis staan en bent u benieuwd naar de waarde? Maak dan vrijblijvend een afspraak met onze experts. Wij komen graag bij u langs om de waarde ervan te bepalen. Als onze biedprijs u bevalt, kunt u uw Chinese antiek dezelfde dag nog aan ons verkopen

 • Gratis schatting

  Gratis schatting

 • Jarenlange ervaring

  Jarenlange ervaring

 • Vrijblijvend bezoek

  Vrijblijvend bezoek aan huis

 • Correcte prijzen

  Correcte prijzen