Grote Zavel, Brussel • BE0891.667.748

Dagelijks afspraken in alle provincies

Zo bepalen we de prijs van uw Chinese vazen

Antiek Picart is gespecialiseerd in de aankoop van antieke Chinese vazen. Dankzij onze jarenlange ervaring en uitgebreide internationale klantenbestand zijn we de ideale professionele partner voor mensen die hun Chinese vazen willen verkopen. Bent u benieuwd hoe we de prijs bepalen van Chinese vazen of andere Aziatische antiek? Lees dan snel verder!

Periode en leeftijd

Als u de prijs van uw Chinese vaas wilt bepalen, kijken we eerst naar de periode en leeftijd van de vaas. Stamt deze van begin 20e eeuw, 19e eeuw of vroeger? De meeste Chinese vazen zijn van deze periodes, maar sommige Chinese vazen zijn 18e-eeuws of ouder. De prijs voor deze laatste categorie ligt dan ook betrekkelijk hoger.

De stempel op de Chinese vazen uit de 19e eeuw is minder belangrijk omdat deze stempels meestal nagebootste keizerlijke stempels uit vroegere periodes zijn. Staat er een authentieke stempel of merk op een 18e of 17e-eeuwse vaas, dan heeft dit uiteraard een grote invloed op de prijs van de Chinese vaas.

Aparte vazen zijn in bepaalde gevallen dan weer iets minder gegeerd dan koppels. Als u een koppel Chinese vazen heeft, kan dit tot een veelvoud in prijs waard zijn.

Prijs bepalen chinese vazen

Thema of beschildering

Vooral bij de 19e-eeuwse en begin 20e-eeuwse vazen heeft het thema of de beschildering een invloed op de waarde en prijs van Chinese vazen. Mythologische elementen en fijne beschilderingen zijn dan weer gunstig voor de waardebepaling.

Maak een afspraak

Heeft u nog antieke Chinese vazen staan uit een vorig interieur? Contacteer AntiekPicart voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis. Onze experts kunnen met grote nauwkeurigheid de prijs van uw Chinese vazen inschatten.