Grote Zavel, Brussel • BE0891.667.748

Dagelijks afspraken in alle provincies

Chinese vazen met stempel

Heeft u antieke vazen met stempel in huis die u wilt laten schatten? Dan kunt u terecht bij Antiek Picart. Wij zijn gespecialiseerd in de aankoop van antieke Chinese vazen. Met onze jarenlange ervaring kunnen we heel nauwkeurig de waarde bepalen van uw Chinees porselein en Aziatica.

Wat vertelt een stempel?

Voor een leek in Chinees porselein is het moeilijk om waardevolle antieke Chinese vazen te herkennen. Veel mensen denken dat een Chinese vaas met stempel veel waard is, maar in de praktijk is het heel wat ingewikkelder. Er bestaan namelijk waardevolle antieke Chinese vazen zonder stempel of met 2 blauwe cirkels. Anderszijds is een groot gedeelte van de 20e-eeuwse vazen met stempel minder waard. Maar er bestaan ook 40 jaar oude vazen met een rode stempel die wél een grote waarde hebben. Er is dus niet altijd een lijn in te trekken.

Chinese dynastie of keizer

Een stempel op 18e- of 17e-eeuws porselein kan verwijzen naar een Chinese dynastie of een Chinese keizer. De 2 meest voorkomende stempels op Chinese vazen zijn een verwijzing naar Kang Xi of naar Kieng Long, ook wel Qianglong gespeld. Deze keizerlijke stempels zijn dan ook weer in de 19e eeuw gebruikt. Deze 19e-eeuwse Chinese vazen zijn eigenlijk kopieën of varianten van de 17e- en 18e-eeuwse vazen. Hoewel deze vazen geïnspireerd zijn op ouder porselein, zijn ook deze 19e-eeuwse vazen enorm populair bij verzamelaars. Ook in de 20e eeuw zijn de oude stempels aangebracht op recentere vazen.

Antieke chinese vazen met stempel

Vraag een prijsschatting aan

Samengevat: Chinese vazen met stempel kunnen heel waardevol zijn of net niet. En heeft u een vaas zonder stempel, dan wil het niet zeggen dat deze niets waard is. Neem contact op met Antiek Picart als u twijfelt of de Chinese vaas in uw bezit al dan niet waarde heeft. Onze experts helpen u graag verder. Op basis van een foto kunnen wij vaak al heel veel vertellen over de waarde van uw vaas. Aarzel niet en maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak.