Wanli, Kangxi en Yongzheng porselein

Chinees porselein wordt traditioneel vernoemd naar de keizer die op dat moment aan de macht was.

Wanli porselein

Wanli porselein dateert uit de late Ming-dynastie, tussen 1573 en 1620. Het wordt ook wel kraakporselein genoemd, naar de Portugese boten die het Chinees porselein naar Europa vervoerden. Wanli porselein is dun en licht. Als decoratie zien we vooral landschappen en dieren in blauw en wit.

Kangxi porselein

Nadat de productie van het Wanli porselein stilviel, volgde een stilstand van tientallen jaren. De komst van keizer Kangxi blies het Chinees porselein nieuw leven in. Kangxi porselein situeert zich in de Qing-dynastie, tussen 1662 en 1722. De kenmerken van Kangxi porselein zijn vooral de verschillende kleuren, in tegenstelling tot het traditionele blauw-wit.

Yongzheng porselein

Yongzheng porselein is vernoemd naar de zoon van keizer Kangxi. Dit porselein komt uit de periode van 1722 tot 1736 en staat bekend als eierschaalporselein omdat het zeer dun is, zo dun als een eierschaal. Hierdoor zie je het licht erdoor schijnen. Het spreekt voor zich dat het daardoor ook zeer kwetsbaar is.

Hebt u Chinees porselein uit deze periode in uw bezit dat u wil verkopen? Laat uw Chinees porselein vrijblijvend schatten door Antiek Picart.