Grote Zavel, Brussel • BE0891.667.748

Dagelijks afspraken in alle provincies

Antieke Chinese borden of schotels (ver)kopen?

In de categorie antiek Chinees porselein zijn Chinese vazen vandaag nog altijd het meest gegeerd. Nochtans groeit ook de interesse voor antieke Chinese borden en schotels. Terecht, want als investering hoeft het niet onder te doen voor servies in Delfts blauw of Limoges porselein.

Kraakporselein kopen?

Antiquair Antiek Picart is gespecialiseerd in de aan- en verkoop van Chinese vazen. Als expert antiek hebben we echter ook een mooi assortiment antieke Chinese borden en schotels. Het aanbod is bijzonder ruim en gevarieerd. In de voorbije eeuwen hebben de Chinezen dan ook schitterende borden en schotels geproduceerd. Denk maar aan de Swatow schotels uit de Mingdynastie, het zogenaamde kraakporselein, of aan de prachtige Kangxi schotels of Yongzheng borden.

Populair in Europa

Terwijl onze Aziatische klanten nog steeds liever Chinese vazen en andere stukken Chinese-taste porselein kopen, zien we bij ons Europees cliënteel een stijgende interesse voor Chinese borden, schotels of theepotten en bowls uit de 17e en de 18e eeuw. Blauw wit porselein uit de Kangxi of Qianlong periode is bij deze Europese verzamelaars zelfs erg gegeerd. En zij hebben geluk…

Antiek laten schatten

Van de jaren 70 tot de jaren 90 werden antieke Chinese borden en schotels frequent verkocht bij de lokale antiquair. Die komen nu geleidelijk weer op de markt. Na een erfenis of interieurverandering willen immers heel wat mensen hun Chinees antiek verkopen. De waarde van antiek laten schatten door een gespecialiseerde antiquair is dan aangeraden.

Bent u dus in het bezit van antieke Chinese borden, schotels of andere Aziatica of Chinees porselein? Aarzel dan niet om Antiek Picart te contacteren voor een vrijblijvende taxatie bij u thuis.

Chinese borden porselein antiek kopen verkopen