Antiek laten schatten? Een aanrader!

09/01/2019 Algemeen

Wat is antiek vandaag nog waard? Dat schilderij van bij oma op zolder, die oude juwelen of munten. Of hebt u ergens nog een Perzisch tapijt of antieke spiegels liggen? Taxatie door een expert antiek is de beste en snelste manier om de waarde ervan correct te bepalen.

Rijker dan u denkt

Heel wat mensen denken dat antiek gedaald is in waarde en het niet meer de moeite loont om met meubels, tapijten of Delfts blauw naar een antiquair te stappen. Ze hebben deels gelijk. Toch hebben we bij Antiek Picart voor zeer kwalitatieve stukken nog altijd een vermogend cliënteel van collectioneurs. Antiek laten schatten blijft dus een aanrader – want u bent misschien rijker dan u denkt!

Dit is populair bij de antiquair

Terwijl een aantal traditionele segmenten minder in trek zijn, is er opvallend meer vraag naar sommige specifieke kunstvoorwerpen. Designmeubels en -verlichting, bijvoorbeeld, zitten sterk in de lift. Maar naoorlogse schilderijen, abstracte doeken en enkele oude meesters doen het goed. Net als 18de-eeuwse Russische iconen, beeldende kunst, art deco en glaswerk van Galle en Daum Nancy. Ten slotte zien we bij Antiek Picart ook een fors toegenomen interesse voor oude vintage polsuurwerken, zakuurwerken en andere horloges. Vooral dertigers en veertigers vinden het hip om zo’n vintage uurwerk te bezitten.

Taxatie, een werk voor experts

Voor een betrouwbare en gratis schatting van antiek doet u best een beroep op een expert. Bij Antiek Picart hebben we verschillende specialisten in huis. We zijn dan ook een gevestigde waarde in de kunst- en antiekwereld en de grootste aankoper van kunst en antiek bij particulieren in België. Dankzij ons uitgebreid klantenbestand kunnen we bovendien hoge prijzen bieden voor antieke schilderijen, Chinese vazen, bronzen beelden, lusters en spiegels.

Gratis schatting antiek & inkoop

Wilt u een inboedel verkopen? Of heeft u een bepaald antiek stuk dat u wil laten taxeren? Een antiek schilderij, een designkast of Chinees porselein, een Japanse vaas, een bronzen boeddha of andere aziatica? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact op met Antiek Picart. Wij komen graag bij u langs voor een gratis schatting.

antiek laten schatten antiquair picart