Waardebepaling van antiek

18/10/2016 Inboedels

Bent u benieuwd naar de waarde van uw antiek? Antiek Picart doet uit de doeken hoe de experts tot een nauwkeurige waardebepaling komen.

Wat is de waarde van mijn antieke stuk? Dat is de vraag die de meeste antiekbezitters bezighoudt. Waardebepaling is een complex gegeven, maar Antiek Picart gunt u een blik achter de schermen en vertelt u hoe de experts antiek beoordelen.

3 essentiële factoren

Antiek Picart hecht belang aan de marktwaarde van een antiek stuk. Of het nu gaat om een schilderij, een bronzen beeld of een Chinese vaas, wij bepalen de waarde altijd o.b.v. 3 factoren:

1. Commerciële waarde
Een waardebepaling begint met het achterhalen van de commerciële waarde van een antiek stuk. We gaan na hoe goed het object in de markt ligt. We checken met andere woorden of er veel potentiele klanten voor te vinden zijn.

2. Trends op de kunstmarkt
De waarde van een antiek stuk verandert ook door de tijd heen. Vroeger kon een antieken meubel gemakkelijk 200.000 Belgische frank (5000 euro) waard zijn, terwijl dat vandaag maar 3000 euro is. Aan de andere kant kreeg u 20 jaar geleden slechts 50.000 Belgische frank (1.250 euro) voor een koppel Chinese vazen en is dat bedrag nu gestegen tot minstens 5000 euro. Alles hangt dus ook af van de mode en trends op de hedendaagse kunstmarkt.

3. Vergelijkbare verkopen
Als het mogelijk is, vergelijken wij ook met recent verkochte, gelijkaardige stukken. Daardoor krijgen we een beter zicht op de actuele waarde van een antiek stuk.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze werkwijze voor waardebepaling of zit u nog met een prangende vraag? Aarzel dan niet om ons te contacteren. U kunt ook direct een vrijblijvende afspraak vastleggen met onze expert voor de waardebepaling van al uw antiek.