Chinees porselein populairder dan ooit

29/08/2019 Chinees porselein

De prijzen van Aziatisch antiek en Chinees porselein zitten sterk in de lift. De vraag bij ons professioneel klantenbestand van vooral verzamelaars in Azië, en in het bijzonder in China, is dan ook bijzonder hoog. Antiek Picart koopt daarom dagelijks Chinese en andere aziatica in bij particulieren in heel België.

Opkoper antiek & Chinees porselein

Als expert antiek heeft Antiek Picart een stevige reputatie opgebouwd in de inkoop en taxatie van Chinees porselein. Hierbij zijn wij specifiek geïnteresseerd in de aankoop van Chinese vazen, Chinese borden, theepotten en ander Chinees en Japans porselein. Voor deze laatste categorie hebben wij zelfs een specifiek cliënteel dat uitsluitend op zoek is naar Satsuma-porselein uit de Meiji periode en het blauw-wit Arita porselein.

Antiek Picart taxeert dus Chinees porselein uit verschillende perioden en in alle mogelijke vormen. Veel van dit antiek Chinees porselein kwam in onze contreien terecht in de 18e eeuw via de Nederlandse scheepsvaart. Hierbij gaat het vooral om stukken uit de Transitie-periode, maar ook Kangxi- en Yongzheng-porselein waren erg in trek. Opvallend is dat in België vanaf de jaren 1960 veel porselein uit de Republiek en laat-19e eeuws Chinees porselein werd geïmporteerd. Chinese vazen sierden waren toen hét pronkstuk in menig Belgische woonkamer.

Gratis schatting antiek

Heeft u nog een Chinese vaas staan uit uw vorig interieur? Of wilt u Chinees porselein uit een erfenis laten taxeren? Stuur ons een foto van het stuk waarvan u de waarde wil weten. Indien het aan onze aankoopcriteria beantwoordt, contacteren wij u voor een meer gedetailleerde taxatie aan huis. Dit is volledig kosteloos en zonder verplichtingen.

Chinees porselein vaas populairder dan ooit antiek picart