Uw Chinese of Aziatische boeddha’s verkopen

04/01/2018 Aziatica

Bronzen of houten Chinese boeddha’s spreken al eeuwenlang tot de verbeelding en zijn wereldwijd in heel wat interieurs te vinden. Als expert in aankoop en verkoop, heeft Antiek Picart een uitgebreid cliënteel, zowel in Europa als Azië. U kunt dus altijd bij ons terecht als uw boeddha’s wil verkopen.

Wie is Boeddha?

Boeddha of voluit Siddhartha Gautama Boeddha was een spiritueel leider uit India. Hij legde in de 6e en 5e eeuw voor Christus de grondslagen van het boeddhisme. Intussen heeft het boeddhisme zich verspreid in heel Azië én de rest van de wereld. Boeddhabeelden zijn niet alleen populair bij aanhangers van het boeddhisme, maar ook bij niet-aanhangers. Voor deze personen heeft een Aziatisch of Chinees boeddhabeeld vooral een decoratieve functie.

Een vaste waarde in interieurs

Vanaf het einde van de 19e eeuw is het in Europa een trend om een beeld of boeddha uit het verre China, Tibet of Japan tentoon te stellen op een commode of in een vitrinekast. In het midden van de 20e eeuw kwamen daar ook Thaise en Birmaanse boeddha’s bij. Vandaag de dag is het nog steeds modieus en trendy om een oude boeddha in het interieur te plaatsen. Antiek Picart heeft daardoor een uitgebreid klantenbestand voor antieke boeddha’s, zowel Aziatisch als Europees. Want voor vele Europeanen blijft een antieke boeddha nog altijd tot de verbeelding spreken.

Chinese of Sino-Tibetaanse boeddha’s

De meeste Chinese of Sino-Tibetaanse boeddha's in onze huiskamers stammen uit de 17e of 18e eeuw. Deze boeddha’s en ook andere Aziatische beelden bevatten vaak half-edelstenen. Net zoals porselein is het niet abnormaal om een boeddha uit de Ming-periode te vinden in een verzameling.

Laat uw boeddhabeeld taxeren

Heeft u nog houten of bronzen boeddha’s staan die u wilt laten taxeren en eventueel verkopen? Contacteer Antiek Picart vandaag nog om een vrijblijvende afspraak vast te leggen bij u thuis. Dankzij onze connecties kunt u uw beeld(en) snel verkopen voor een goede prijs.

aziatische chinese boeddha's antiek