Antiek Verkopen? Zo pakt u het aan.

05/08/2020 Algemeen

Bent u door een erfenis of interieurswitch in het bezit gekomen van kunst en antiek? En wilt u een aantal stukken verkopen? Hoe pakt u dat dan verstandig aan, want antiek verkopen is voor iemand die niet thuis is in de kunst- en antiekwereld een aartsmoeilijke opgave. Hier zijn twee vragen die u zich moet stellen.

Hoeveel is uw antiek waard?

De eerste vraag is wellicht ook de belangrijkste: hoeveel is die Chinese vaas of die antieke kast waard? In de antiekwereld zijn er verschillende kanalen waar u kunst of een antiek stuk kan laten schatten of taxeren. Meestal zijn dergelijke schattingen en taxaties betalend of verbindend. Bij AntiekPicart schatten wij uw antieke stukken die binnen ons aankoopdomein vallen volledig vrijblijvend en zonder verplichtingen. Zo heeft u meteen een goed idee van de prijscategorie waarin een bepaald antiek kunstvoorwerp zich bevindt, en welke prijs u ervoor kan krijgen. De waarde hangt natuurlijk af van de kwaliteit en zeldzaamheid maar ook van hoe goed een antiek voorwerp momenteel in de markt ligt, met andere woorden hoe hoog de belangstelling van verzamelaars is.

Waar uw antiek verkopen?

De tweede vraag die u zich moet stellen indien u als particulier antiek wil verkopen is via welk kanaal u uw antiek kan verkopen tegen een marktconforme prijs. Er zijn grosso modo twee mogelijkheden om antiek te verkopen. Enerzijds kan u een opkoper contacteren die de volledige inboedel komt ophalen, anderzijds kan u een brocanteur opbellen die loten maakt van brocante stukken. Het verstandigste is echter om eerst, eventueel op foto, de erfenis of inboedel te laten nakijken door een professioneel antiquair.

Veel particulieren contacteren ons daarom met de vraag of wij eerst kunnen komen kijken of er geen echte waardevolle objecten aanwezig zijn vooraleer ze alles meegeven of verkopen aan een opkoper of brocanteur. Op die manier vermijdt u het risico dat een waardevol antiek schilderij of Chinese vaas op de rekken van een tweedehandswinkeltje belandt. Natuurlijk weten de meeste particulieren wel wanneer iets echt waarde heeft en wanneer iets geschikt is voor het brocante-segment. Toch ontmoeten we nog elke week wel mensen die stomverbaasd zijn als wij een hoge prijs bieden voor bepaald stuk antiek uit een erfenis, een prijs die hun verwachtingen ver overstijgt.

Hebt u vragen omtrent de waarde van uw antiek of wenst u antiek te verkopen? Aarzel dan niet om AntiekPicart te contacteren om te bepalen wat de waarde is van uw antiek.

antiek verkopen