Trends bij de antiquair: hoog is in, midden is out

04/10/2018 Algemeen

Het is een opvallende trend. De vraag naar antieke schilderijen, beeldhouwwerk, zilverwerk of art deco kunst is hoog. Maar alleen het topsegment haalt nog mooie prijzen. Voor Aziatische kunst blijft ook het middensegment in trek.

Topkwaliteit, topprijzen

Die trend zien we ook bij Antiek Picart. Als antiquair gespecialiseerd in de verkoop van antieke en moderne schilderijen, antiek zilverwerk, Russische iconen en andere kunst en antieke voorwerpen merken we dat de traditionele kunstmarkt in de laatste decennia grondig veranderd is. Er is nog steeds een grote interesse voor Europese kunst en antiek (schilderijen, beeldhouwwerk, zilverwerk …). Antiekverzamelaars zijn echter alleen nog bereid te betalen voor topkwaliteit en stukken die goed in de markt liggen. De prijzen in dat hogere segment blijven dus stabiel, in tegenstelling tot de prijzen in het middensegment.

Daling middensegment

De prijzen van het middensegment van onder andere antieke schilderijen en zilverwerk zijn de laatste jaren zelfs fors gedaald. De meeste klanten zijn een pak kieskeuriger en selectiever dan vroeger. Ze weten perfect wat ze zoeken en zijn heel goed geïnformeerd. Dat vertaalt zich in een lagere vraag (en lagere prijzen) voor Europese kunst en antiek in dat middensegment en stabielere prijzen voor stukken van hogere kwaliteit.

Grote vraag naar Aziatische kunst

Deze situatie geldt vooral voor Europese kunst en antiek. Wanneer we kijken naar bijvoorbeeld Aziatische kunst en antiek dan zien we dat daar nog altijd een grote vraag is naar Chinese vazen, bronzen boeddha’s en Chinees porselein – ook in het middensegment.

Bent u in het bezit van Europese of Aziatische kunst en antiek? Aarzel dan niet en contacteer Antiquair en Kunsthandel Antiek Picart voor een vrijblijvende afspraak. Wij komen graag bij u langs om uw antiek te taxeren.

Antiek Picart blog over trends antiquair