De antiquair anno 2019

21/02/2019 Algemeen

Antiek Picart is al generatieslang een gevestigde en erkende naam in de antiekwereld. Als antiquair en opkoper antiek profileren wij ons in verschillende segmenten van de kunstmarkt. De afgelopen jaren zien we enkele opmerkelijke tendensen. We zetten ze voor u op een rijtje.

Ruimere internationale interesse

Het beroep van antiquair is de laatste decennia grondig geëvolueerd. Vroeger schakelde een klant een expert antiek in om vooral Europese kunst en schilderijen van de Belgische school aan te kopen. Het segment waarin hij bij de antiquair kocht, was veel meer afgelijnd in vergelijking met vandaag. De verzamelaar anno 2019 heeft een ruimere interesse en is niet enkel op zoek naar de klassieke Europese antiek. Ook Aziatisch antiek en internationale kunst vallen in de smaak.

Daarnaast wordt ook het clientèle van de antiquair steeds internationaler. De lokale klanten die antiek laten schatten of kopen, zijn er nog wel. Maar met de globalisering en digitalisering is het veel gemakkelijker geworden om de gepaste klant te bereiken, waar in de wereld die zich ook bevindt.

Aankoop antiek voor interieurs

De tijd dat klanten bij de antiquair nog antiek kochten waarbij de naam of de oorsprong van een bepaald stuk primeerde, lijkt voorbij. Tegenwoordig denkt de verzamelaar meer aan hoe hij zijn kunst en antiek in een bestaand of nieuw interieur kan inpassen. Antiek als interieurobject, dus.

Uitgebreid aanbod bij de opkoper antiek

De antiquair is een stuk (pro)actiever geworden in het opbouwen en onderhouden van zijn klantenrelaties. In zijn winkel zitten wachten op een trouwe klant is niet meer van deze tijd. Antiek schatten op verplaatsing of, bijvoorbeeld, klanten die oude juwelen laten schatten of schilderijen laten schatten… Het gebeurt steeds vaker. Dit zorgde er ook voor dat de aankopen van de antiquair en het gamma dat hij kan aanbieden veel uiteenlopender en uitgebreider is dan vroeger.

Kortom, de antiquair van twee decennia geleden is al lang niet meer de expert antiek van nu. 
Antiek Picart heeft zich alvast dankzij een ruim internationaal cliënteel feilloos kunnen profileren als de grootste opkoper antiek in België bij particulieren.

Benieuwd naar wat Antiek Picart u te bieden heeft?

Hebt u nog antiek Chinees porselein, een 17e-eeuws schilderij van een oude meester, een oude icoon of een designmeubel van de jaren 60? Aarzel dan niet om Antiek Picart telefonisch te contacteren voor een gratis schatting antiek bij u thuis.

 

Antiquair Antiek picart 2019