Antiquair 2020

16/12/2019 Algemeen

Antiquair is een eeuwenoud beroep. De Grieken en de Romeinen waren al vertrouwd met de opkoper antiek. De antiquair was toen vooral een handelaar in oude (kunst)voorwerpen, al dan niet van vreemde oorsprong. Eigenlijk precies zoals vandaag, dus.

Liefde voor kunst

Sinds jaar en dag zijn mensen geïnteresseerd in geschiedenis en ervaren ze het als een voorrecht om tastbare kunst en authentieke objecten te verzamelen uit het verleden. Antiek Picart deelt als antiquair en kunstschatter die passie. Wij houden ervan kunst en antiek op te sporen en voor deze waardevolle objecten de geschikte verzamelaar te vinden. Als expert antiek kijken we er daarbij nauwlettend op toe dat ieder stuk – van art deco meubelen tot antieke spiegels – uniek is, een rijke geschiedenis heeft en met artistiek vakmanschap gemaakt is. Want daarin ligt de echte meerwaarde van de antiquair.

Goede connecties

Antiek Picart werkt als antiquair in een heel ruim segment van de antiekmarkt. Omdat we bovendien al generaties lang bestaan, hebben wij doorheen de jaren een uitgebreide basis van verzamelaars opgebouwd. Van antieke iconen tot Chinese vazen. Van volledige kwalitatieve inboedels tot Perzische tapijten en design meubelen. Antiek Picart is in vele domeinen een grote nationale aankoper van antiek bij particulieren en onderhoudt goede contacten met klanten en verzamelaars in binnen- en buitenland.

Nieuwe trends bij de antiquair

De trends in de kunst en antiekmarkt verschuiven voortdurend. Wat vijf jaar geleden in de markt lag, is vandaag ingeruild voor een ander trendy kunstvoorwerp. Russische kunst heeft bijvoorbeeld plaatsgemaakt voor Chinese vazen en Aziatische antiek. Toch is er één constante: in de kunst- en antiekmarkt blijft hoge kwaliteit in eender welk segment altijd gegeerd.

Antiek laten schatten?

Wil u uw antiek laten schatten door onze expert antiek? Aarzel dan niet om Antiek Picart te contacteren voor een schatting zonder verplichtingen.

Antiquair 2020 blog Antiek Picart